Організація харчування

Робота з організації харчування здійснюється згідно з «Інструкцією по організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затверджена наказом МОНУ та МОЗУ від 17.04.06 № 298/227 (зі змінами). Харчування вихованців відбувається згідно з графіком. Технологія приготування їжі витримується. При закладці продуктів завжди присутній медпрацівник. Виконання норм харчування складає  – 94 %. Щомісячно сестрою медичною старшою проводиться аналіз стану харчування дітей в дошкільному закладі. Вартість харчування однієї дитини на день становить 45,00 грн, відповідно до рішення виконавчого комітету Малинівської селищної ради від 25.03.2021 № 6/VII.

 Зберігання харчових продуктів впорядковане. Порушень термінів реалізації не виявлено. На кожен продукт у наявності сертифікат якості та товарно-транспортна накладна. Для правильної організації харчування на основі перспективного планування складено щоденне меню з вживанням свіжих овочевих салатів в літній та осінній періоди. Постійний контроль за правильною організацією харчування дітей здійснюється завідувачем ДНЗ.       Одним із важливих моментів контролю за якістю харчування дітей в ДНЗ є виконання затвердженого набору продуктів, що реєструється медсестрою в «Журналі обліку виконання норм харчування». На основі даних цього журналу кожні 10 днів проводився аналіз, а в разі потреби – корекція харчування.      

Охоплено в закладі харчуванням 143 дитини. Діти пільгових категорій одержують безкоштовне харчування 100% (30 дітей) та з оплатою 50% (13 дітей). Режим харчування в закладі трьохразовий.

         Вихователі та помічники вихователів обізнані з питань гігієнічного та естетичного виховання дітей. Починаючи з раннього віку у дітей виховуються культурно-гігієнічні навички. Кожен має своє місце  за столом,  діти вчаться користуватися серветкою, на четвертому році життя – виделкою,  на п’ятому – не гострим ножем. Дітей привчають сідати за стіл охайними, з чистими руками, сидіти за столом правильно,чергувати у групі під час прийому їжі з використанням санітарного одягу, сервірувати столи та збирати використаний посуд.